Nu ook RESPONSIVE WEBSITES, sites geschikt voor 
zowel desktop, notebook als alle mobiele apparaten!! 
Bel 06 43203313 of mail naar his@nederland.net

Google algoritme en responsive sites

Google Hummingbird in het kort

Er is inmiddels veel duidelijkheid over wat de Penguin- en Panda-updates doen, maar voor Hummingbird geldt dit een stuk minder. Je kan het bijna geen update meer noemen, eerder een hele nieuwe versie. Zelfs Google geeft aan dat het een nieuw algoritme betreft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan nieuwe features, zoals het wel of niet vertonen van afbeeldingen bij bepaalde zoektermen en mobiele zoekopdrachten.

Wat is de impact van Hummingbird op backlinks, relevantie en de Knowledge Graph? In eerste instantie lijkt er niet veel te veranderen. Dit blijkt wel uit het feit dat Hummingbird een maand voor de aankondiging al live was. De impact moet echter niet worden verwaarloosd, want Hummingbird heeft invloed op wel 90% van alle zoekopdrachten!

Wat Hummingbird doet, is een poging om verbanden te leggen, conversaties te begrijpen en complexe vragen te beantwoorden. De zoekmachine van Google snapt nu dat een gebruiker die ‘tankstation in de buurt’ zoekt daarmee bedoelt: vanaf zijn eigen locatie. Dus kijkt Google in dit geval direct naar de huidige locatie van de gebruiker en zoekt tankstations binnen een bepaalde straal.

Als je je site wil optimaliseren voor Google, betekent dit dat je dus (nog meer) rekening moet gaan houden met dit soort persoonlijke en lokale zoekopdrachten.

Wat is responsive webdesign?

‘Responsive’ betekent vrij vertaald ‘reactief’, maar waar reageert zo’n reactieve website nu eigenlijk op? Of je een responsive website nu bekijkt op een pc, tablet of smartphone; de website anticipeert op het type apparaat en met name het schermformaat waarmee je de site bezoekt.

Teksten, afbeeldingen en video’s worden geschaald en zijn hierdoor op elk apparaat goed zichtbaar. Zelfs knoppen en navigatie-elementen passen zich aan, waardoor deze optimaal te bedienen zijn. 

Kijk voor een responsive site naar www.vloerverwarminggigant.nl, door ons gemaakt. Verklein/ vergroot de browserpagina door de paginagrootte aan te passen. Bekijk de site ook op een tablet of smartphone en zie dat de website altijd optimaal getoond wordt.